Párduc Tények és munkalapok

A Párduc , leggyakrabban a Fekete Párduc, a Big Cat család tagja. Őshonosak Ázsia , Afrika és Amerika. A Párduc természetesen nem maga az állatcsoport. Ez az általános név a Big Cat család bármely sötét árnyékú macskájának jelölésére.

Az alábbi tényfájlban talál további információt a Pantherről, vagy letöltheti a 23 oldalas Panther munkalap-csomagot, amelyet az osztályteremben vagy az otthoni környezetben használhat fel.



Főbb tények és információk

ANATÓMIA ÉS MEGJELENÉS

  • A Párduc fejtől a farokig körülbelül 4–9 láb (48–108 hüvelyk) és 36–160 kg (79–350 font). Sötétbarna vagy fekete színű.
  • A párducok hosszú, testén és farkán fekete fényes szőrmekabátok vannak. Nincsenek foltjaik, de vannak fekete rozettáik, amelyeket nagyon nehéz átlátni.
  • Kis fejük van, erős állkapcsuk, lekerekített fülük, smaragdzöld szeme és nagyon erős lába. Hátsó lábuk nagyobb és hosszabb, mint az elülső.
  • A párduc nemcsak a világ egyik legnagyobb macskája, de ordíthat is; a csoporton kívüli macskák nem.

FORGALMAZÁS ÉS ÉLŐHELY

  • A párducok hihetetlenül alkalmazkodó állatok, amelyek számos környezetben megtalálhatók.


  • A párducok olyan területeken gyarapodhatnak, mint a mocsarak és mocsarak, valamint a gyepek. Felfedezhetők olyan ellenséges területeken is, mint a hegyek és sivatagok .
  • A Panther fekete színe elősegíti a környező erdőbe való álcázást, éjjel szinte láthatatlanná teszi.
  • A párducok gyakran vadásznak és fákon élnek. Faágakat használnak elrejtésre, majd onnan támadják meg zsákmányukat.


  • A párducokat a legerősebb fahegymászóknak tartják macska család. Akár 18 métert is felmászhatnak a talajtól.
  • Nagyon intelligensek és gyorsak. A párduc maximális sebessége 71 mph (114 km / h).
  • A párducok akár 20 métert is meg tudnak ugrani zsákmányuk nyomán.


  • A fekete párducok olyan sokféle környezetben élhetnek, mert sokféle állatot fogyaszthatnak, beleértve az emlősök, hüllők és a madarak (mindezek különféle élőhelyeken is megtalálhatók).

VISELKEDÉS ÉS ÉLETMÓD

  • A párducokat ritkán látják a vadonban kóborló emberek, mert rendkívül csendesek és éber állatok.
  • A párducok szintén éjszakai állatok. Elsősorban éjszaka vadásznak, és a nap nagy részét magasan a fák között pihenve töltik.
  • A párducok hatalmasak és rettenthetetlenek. Nagyon agresszívak is, ami félelmet okoz az embereknek és más állatoknak.
  • A párduc megtámadja a zsákmány nyakát azzal, hogy erőteljes állkapcsaival megfojtja.


  • A párducok magányos és területi állatok, különösen a hímek, akik általában nagy területet foglalnak el. A nő párducok megoszthatják a területet, de nem lehetnek más hímek.
  • A párducok karcolással vagy hangosítással mutatják meg jelenlétüket. Az illatjelzés, vizelet vagy ürülék formájában a területük körül, és a jelek elegendőek ahhoz, hogy a legtöbb betolakodót ne tartsák fekete párduc területeken.

REPRODUKCIÓ

  • A női párducok körülbelül 1,5–2,5 éves korukban érik el ivarérettségüket, a férfiak pedig körülbelül 3 éves korukban.
  • Az ösztrikus ciklus (szaporodási ciklus) körülbelül 46 napig tart, a nőstény 6–7 napig melegben van.


  • A nőstény párduc általában 3-4 kölyköt szül, 3–3 hónapos vemhesség után.
  • A párduc kölykök vakon születnek; születésük után 4–9 nappal nyitják ki a szemüket.
  • Az első évben 40-50% esély van a kölykök túlélésére.
  • A kölykök nagyon kiszolgáltatottak a ragadozókkal szemben, különösen akkor, ha az anyjuk hagyja őket, akiknek vadászniuk kell az ételükre.
  • Néhány hónap múlva párduc kölykök kísérik az anyát zsákmány után kutatva, és megtanulják, hogyan kell vadászni. A fiatal párducok gyorsan tanulnak; 9 hónaposan képesek közepes méretű zsákmányt lehozni.

DIÉTA ÉS PREY

  • A párducok húsevő állatok vagy húsevők.
  • Táplálékukban elsősorban növényevők találhatók, például szarvas, vaddisznó és vaddisznó.
  • Állatokkal vagy apró állatokkal is táplálkoznak, mint pl nyulak , kutyák, madarak és hal .
  • Szinte mindent megesznek, ami mozog, mindaddig, amíg a zsákmány nem túl nagy vagy erős.
  • A párducokat időnként más nagyragadozók is megragadják, mint pl nevezetességek és hiénák .
  • A párducok gyakran támadják az állatállományt és háziállatokat, például kecskéket, teheneket, disznók , és kutyák és macskák. Következésképpen a leggyakoribb ragadozó és az összes párduc legnagyobb veszélye az emberek.
  • Egy másik fenyegetés az erdőirtás és természetes élőhelyük megsemmisítése.

TRIVIA

  • A legtöbb háziállattal ellentétben a párducok szeretik a vizet.
  • Imádnak úszni, ezért részesítik előnyben azokat az élőhelyeket, amelyek elárasztott erdőket és mocsaras vizes élőhelyeket tartalmaznak.
  • A párducok idejük nagy részét úszással, játékkal és vadászattal töltik a hűsítő vízben.
  • A párduc Amerika egyik legokosabb és legvadabb ragadozója, ezért a párduc képét széles körben használják logóként vagy kabalájaként a baseball , futball, kosárlabda és a jégkorong.
  • Ilyen csapatok például a Carolina Panthers, a Florida Panthers és a Milwaukee Panthers.
  • A Panthera nemzetségben hárman vannak a Big Cat családban, a fekete Panther mellett - Leopárdok (Panthera Pardus), Jaguárok (Panthera Onca), amelyeknek fekete vagy fehér színmutációja van, és a Puma egyik alfaja (Puma Concolor).
  • A Leopard 30 alfaja Dél- és Délkelet-Ázsia, valamint a Szaharától délre fekvő afrikai forró, sűrű trópusi esőerdőkben található, főleg Nepálban, Assamban, a Maláj-félszigeten, Mianmarban és Kínában. Néhány faj létezik a Egyesült Királyság . Nagyszámú jaguár található Közép- és Dél-Amerikában, sőt az USA egyes részein is.

Párduc munkalapok

Ez egy fantasztikus csomag, amely mindent tartalmaz, amit tudnia kell a Pantherről 23 részletes oldalon. Ezek használatra kész Panther munkalapok, amelyek tökéletesek a diákok megtanításához a Pantherról, leggyakrabban a Black Pantherről, amely a Big Cat család tagja. Ázsia, Afrika és Amerika őshonosai. A Párduc természetesen nem maga az állatcsoport. Ez az általános név a Big Cat család bármely sötét árnyékú macskájának jelölésére.



A mellékelt munkalapok teljes listája

  • Párduc Tények
  • Párduc kérdezi
  • Töltse ki az üres párducot
  • Szó keresése
  • A dzsungel szavaiban
  • Pantrue vagy hamis
  • Mit mondhatnál?
  • Bölcs Párduc
  • Párduc keresés
  • Párduc típusok
  • Habitat vázlat

Linkeld / idézd ezt az oldalt

Ha az oldal bármelyik tartalmára hivatkozik saját webhelyén, kérjük, használja az alábbi kódot, hogy ezt az oldalt eredeti forrásként említse.

Panther tények és munkalapok: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 2019. szeptember 23

A link néven jelenik meg Panther tények és munkalapok: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 2019. szeptember 23

Bármely tananyaggal használható

Ezeket a munkalapokat kifejezetten bármilyen nemzetközi tantervhez való felhasználásra tervezték. Használhatja ezeket a munkalapokat a jelenlegi állapotában, vagy szerkesztheti azokat a Google Diák segítségével, hogy azok jobban megfeleljenek saját tanulói képességszintjeinek és tantervi szabványainak.